Ilyen szörnyű megpróbáltatások várhatnak rád, ha lekésed az óceánjárót

Az afrikai São Tomé és Príncipe szigetországban hátrahagyott nyolc utas napokon át küzdött, hogy utolérje az Afrika nyugati partjainál felfelé haladó Norwegian Cruise Line hajóját. A hajótársaság közleménye szerint az utasok március 27-én késve értek vissza a hajóhoz és lemaradtak az indulásról – írja a cnn.com.

A pórul járt utasok szerint a Norwegian Cruise Line közel sem tett elegendő erőfeszítéseket a visszajutásokért - illusztrációForrás: Hiram Rios/Shutterstock

„Nyolc vendég, akik nem az általunk szervezett privát túrán vettek részt a szigeten, nem tartották be a helyi idő szerint délután 3 órakor esedékes mindenki a fedélzeten időpontot" – áll a közleményben. Bár ez egy nagyon sajnálatos helyzet, a vendégek felelőssége, hogy a közzétett időpontban visszatérjenek a hajóra."

Egy dél-karolinai házaspár, Jill és Jay Campbell a CNN társszolgálati csatornájával, a WPDE-vel tartották a kapcsolatot és beszámoltak a helyzetükről. Elmondták, hogy a nyolc főből álló csoport 15 órán át, hat országon keresztül utazott a saját költségén, hogy vasárnap Gambiában megpróbáljon újra csatlakozni a hajójukhoz. Az óceánjáró azonban aznap nem tudott kikötni a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt.

Sao Tomé és Príncipe madártávlatbólForrás: Xinovap/Shutterstock

A pórul járt utasok ezt követően a szenegáli Dakarba utaztak, ahol végre felszállhattak a hajóra. Campbellék elmondták a WPDE-nek, hogy a csoport több tagja idős, egy másik mozgáskorlátozott, egyikük pedig terhes. Ráadásul az egyikük öt napja nem kapta meg a szívgyógyszerét, és rosszul lett.

A csoport őrült rohanása azután kezdődött, hogy március 27-én elhúzódott egy São Tomé és Príncipe-i túra. „Mi mondtuk a szervezőknek, hogy nagyon fogytán van az időnk, de ők azt válaszolták, hogy nem probléma, egy órán belül visszavisznek minket" – mondta Jay Campbell. A túraszervező felvette a kapcsolatot a kapitánnyal, hogy az utasok késni fognak. A hajó még a kikötőben volt, amikor visszaértek, de Campbell szerint a kapitány nem engedte őket a fedélzetre, majd a kikötőmester hívásaira és az utasok e-mailjeire sem reagált.

Campbellék elmondták a WPDE-nek, hogy a gyógyszereik nélkül maradt csoport legtöbb tagjának nem volt olyan hitelkártyája, amelyet São Tomén és Príncipén elfogadtak volna, ezért Campbellék több ezer dollárt költöttek a Visa-kártyájukról a csoport szállására és alapvető dolgokra.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek