Két újabb szörnyű buszbaleset történt

Tegnap két borzalmas buszbaleset is történt. A dél-afrikai Limpopo tartományban 45 ember halt meg és többen súlyosan megsérültek. Egy nyugat-németországi autópályán pedig több mint 20 ember sérült meg egy távolsági autóbusz balesetében – közölte az MTI.

A balesetekben sokan megsérültek és 45 ember meghalt - illusztrációForrás: Milos Muller/Shutterstock

A dél-afrikai buszban zarándokok utaztak. A busz vezetője elveszítette az ellenőrzést a jármű fölött, ami lezuhant egy hídról, majd kigyulladt a hegyoldalban Mokopane és Marken települések között jelentette csütörtök este a SABC dél-afrikai műsorközlő.

A SABC internetes oldala szerint a sérülteket légi úton szállították kórházba. A zarándokok a botswanai Gaboronéból tartottak a Polokwane melletti Moria templomába.

 

A németországi busz Észak-Rajna-Vesztfália tartományban, az A44-es autópályán letért az úttestről és az oldalára zuhant.
A rendőrség szóvivője szerint a busz egy warburgi szakközépiskola diákjait szállította, akik egy angliai kirándulásról tartottak hazafelé.A rendőrség 20 könnyű és egy súlyos sérültről számolt be, szerencsére senki sincs életveszélyben. A busz vezetője a jelentések szerint nem sérült meg. A Düsseldorftól 100 kilométerre keletre fekvő Werl város közelében történt baleset oka egyelőre tisztázatlan.

A baleset alig egy nappal azután történt, hogy a kelet-németországi Lipcse közelében négy ember meghalt egy buszbalesetben. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek