Baleset: Betonfalnak ütközött egy Ausztriából Budapestre tartó kirándulóhajó a Dunán

Betonfalnak ütközött egy Budapestre tartó bolgár kirándulóhajó 2024. március 29. péntek éjszaka a Dunán egy zsilipkamrában, Ausztriában. A balesetben 17 ember könnyebben megsérült, közülük tizenegyet kórházban láttak el. A hajó Bajorországból Linz felé tartott, amikor a baleset bekövetkezett.

Légifelvételen a bolgár hajó látható a zsilip területén, miután 2024. március 29-én éjszaka betonfalnak ütközöttForrás: AFP/Martin Scharinger/Team Fotokersc

A felső-ausztriai rendőrség szombati tájékoztatása szerint a Linztől nem messze lévő Aschach an der Donau-i zsilipnél rövid időre irányíthatatlanná vált a hajó, mert elromlott az elektronikája. A vészhelyzeti üzemmód bekapcsolásával sikerült elkerülni, hogy a hajó nekihajtson a zsilipkapunak, viszont így is az oldalfalnak ütközött.

Tizenegy embert kórházba szállítottakForrás: AFP/Martin Scharinger/Team Fotokersc

Az osztrák rendőrség szerint a bolgár zászló alatt közlekedő hajó 142, többségében német utast szállított a bajorországi Passauból a magyar fővárosba.

A balesetben nem keletkeztek komolyabb károk a hajóban, amely még az éjszaka folyamán folytatni tudta útját a legközelebbi kikötőig, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek