Videó: Járművek zuhantak vízbe, miután összeomlott egy hatalmas híd Baltimore-ban

Összeomlott a Francis Scott Key híd Baltimore-ban, Maryland államban, miután egy konténerhajó nekiütközött kedd hajnalban, és számos jármű a vízbe zuhant. A baltimore-i tűzoltóság közölte, hogy legalább hét embert keresnek, akik feltételezhetően a vízbe estek.

Óriás hajók haladtak át eddig gond nélkül a Francis Scott Key híd alattForrás: AFP/2018 Getty Images/Mark Wilson

Az X-en közzétett videón az látható, ahogy a hajó nekiütközik a híd egyik központi pillérének, aminek következtében a 2,6 km-es híd nagy része összeomlik, miközben számos jármű beleesik a Patapsco folyóba. Úgy tűnik, hogy a hajó kigyulladt, amikor a híd egy része összedőlni látszott felette, és sűrű, fekete füst szállt a levegőbe.

A 911-es segélyhívások éjjel 1 óra 30 perc körül érkeztek, és egy Baltimore-ból kifelé tartó hajóról számoltak be, amely nekiütközött a híd egyik pillérének, ami összeomlott – mondta Kevin Cartwright, a baltimore-i tűzoltóság kommunikációs igazgatója. Több jármű is a hídon tartózkodott akkor, köztük egy akkora, mint egy nyerges vontató.

„Jelenleg ezeknek az embereknek a megmentésére törekszünk" – mondta Cartwright. Hozzátette, hogy még nem lehet tudni, hogy hány embert érintett, de az összeomlást „tömeges balesetnek" minősítette.

Matthew West, a baltimore-i parti őrségtől elmondta a New York Timesnak, hogy a parti őrség 1:27-kor kapott bejelentést az ütközésről. West szerint a Dali nevű 290 méter hosszú, szingapúri lobogó alatt közlekedő teherhajó ütközött neki a hídnak. A Dali hajnali 1 órakor hagyta el Baltimore-t, és Srí Lanka fővárosa, Colombo felé tartott.

Az 1977-ben épült híd a Patapsco folyón ível át, amely egy létfontosságú artéria, mely Baltimore kikötőjével együtt az Egyesült Államok keleti partvidékének hajózási csomópontja. Nevét az amerikai himnusz, a The Star-Spangled Banner szerzőjéről kapta – írja a The Guardian.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek