Egy magyar síelő vesztette életét Ausztriában, 20 méteres mélységbe zuhant

Nem jó hírek érkeznek az ausztriai sípályákról. Reggel arról számoltunk be, hogy kedden az osztrák Alpok egyik síterepén, Hochoetzben egy négytagú dán családot szállító felvonó kabinja lezuhant a magasból, utasai pedig súlyos sérüléseket szenvedtek. Most újabb tragédiáról kaptunk hírt: meghalt egy 68 éves magyar síelő január 8-án.

A helyi rendőrség szerint a férfi, aki nyílt terepen haladt Hochkartól Lassing felé, levette síléceit, hogy gyalog haladjon lefelé egy fás területen, azonban lezuhant egy nagyjából húsz méter magas sziklafalról és életét vesztette.

Az Ybbstali-Alpokban, délután négy körül történt baleset után két órával riasztották a közeli Göstling település hegyimentőit, akik a férfi keresésére indultak. A síelő nyomait követve végül ráleltek a sziklafalra, valamint a holttestre - számoltak be az esetről a helyi sajtó értesüléseire hivatkozva.

A Bergrettung Göstling Facebook-oldalán arról számoltak be, hogy a baleset hétfő délután 4 óra körül történt az Ybbstali-Alpokban, majd két órával később értesítette az áldozat fia a hegyimentőket, akik azonnal megkezdték a keresését. A mentésben a mentőszolgálat 16 tagja és két keresőkutyája vett részt, valamint három alpesi rendőr – írja a kisalföld az rtl.hu cikkére hivatkozva. 
(Borítókép: Bergrettung Göstling/Facebook)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek