Lezuhant egy sífelvonó kabinja Ausztriában, utasai súlyos sérüléseket szenvedtek

Kedden az osztrák Alpok egyik síterepén egy négytagú dán családot szállító felvonó kabinja 7 méter magasból csapódott a földbe. A baleset a tiroli tartományban található Hochoetz üdülőhelyen történt a késő délelőtt folyamán, amikor egy fa a gondolát tartó kábelre dőlt, aminek következtében az lezuhant.

Forrás: APA-PictureDesk via AFP/ZOOM.TIROL / APA / picturedesk.com/Zoom.Tirol

A gondolában ülők közül hárman súlyos sérülésekkel kerültek kórházba Zams városában, egyiküket pedig kritikus állapotban szállítottak egy innsbrucki kórházba. Egy 49 éves férfi  és gyermekei, egy 20 éves férfi és egy 19 éves nő; valamint 46 éves nagybátyjuk utazott a kabinban.

A következő gondolát elfoglaló 62 és 58 éves német házaspár is megsérült a kábel mozgása miatt, mondta Hubert Juen rendőrparancsnok az Austria Press Agency-nek.

Forrás: APA-PictureDesk via AFP/ZOOM.TIROL / APA / picturedesk.com/Zoom.Tirol

A szakértők még próbálják megállapítani, hogyan történt a baleset, de "semmi sem utal műszaki vagy emberi hibára" – mondta a rendőrparancsnok. Egy fa vagy ágak közvetlenül a dán család gondolájának azon részére zuhant, amely a kábelhez erősítette.

Az Acherkogelbahn néven ismert felvonóút üzemeltetői azt mondták, hogy a gondolák kedd hajnali tesztfutása során semmi különöset nem észleltek. A baleset idején forgalomban lévő többi 60 felvonót épségben lehozták, mielőtt az útvonalat ideiglenesen lezárták – írja a New York Post.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek