Grizzly medve ölt meg egy párt a kanadai Banff Nemzeti Parkban

A Parks Canada szombat esti közleménye szerint a Banff Nemzeti Parkban lévő Red Deer River völgyéből medvetámadással kapcsolatos figyelmeztető riasztást kaptak péntek késő este egy GPS-készüléken. A segélyszolgálat szombaton a hajnali órákban érkezett a helyszínre, ahol két elhunytat találtak – közölte az ügynökség. Egy kanadai házaspár és kutyájuk volt az áldozat, írja a reuters.com.

Kim Titchener, a Bear Safety and More alapítója szerint a medvékkel való találkozások egyre gyakoribbak, ahogy egyre többen kirándulnak a szabadban, de a halálos támadások rendkívül ritkák. Ugyanakkor fel kell készülni arra, hogy a medvék a hideg téli hónapok előtt, azaz ősszel aktívabbak, mert táplálékot keresnek.

Valóban lenyűgöző élményt nyújt a Banff Nemzeti ParkForrás: Stephan/Gorgo/Wikipedia

"Valójában az az oka annak, hogy egyre több támadást látunk, hogy egyre többen mennek ki a szabadba, és sajnos nem kapnak erre vonatkozó oktatást" – mondta, hozzátéve, hogy a grizzlyk támadásainak világszerte mindössze 14%-a halálos kimenetelű.

A fotó illusztrációForrás: ArthurTopham/pixabay.com

A medvét később elaltatták, miután agresszív viselkedést tanúsított – közölte az ügynökség.

A Banff Nemzeti Park évente több mint négymillió turistát vonz, ahol körülbelül 60 grizzly medve, de fekete medvéknek szintén otthont ad. A grizzlyk fenyegetett populációnak számítanak Albertában, jegyezte meg Titchener.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek