Összeomlott egy 13 emeletes nyaraló épület Egyiptomban

Összeomlott egy nyaralóknak otthont adó tizenhárom emeletes épület Egyiptomban, sokan a romok alatt rekedtek - olvasható a DailyMail oldalán.

A tűzoltók és mentőegységek túlélők után kutatnak a romok alattForrás: AFP/Hazem Gouda

A tizenhárom emeletes épületet - Egyiptom északi részén, Alexandriában - a nyári hónapokban általában bérbe adták a nyaralóknak. Az egyik földszinti ingatlanban szupermarket is működött. A mentőcsapatok a helyszínen dolgoznak a romok eltávolításán és a túlélők felkutatásán.

Az önkormányzat illetékesei még nem hozták nyilvánosságra az áldozatok pontos számát, de az első rendőrségi jelentés szerint az összeomlást az épület szerkezetének függőleges hasadása okozta. A szemtanúk állítólag egy hangos robbanást hallottak az épület összeomlása előtt.

A sérültek ellátására 12 mentőautó sietett a helyszínre, a környékbeli kórházakat arra kérték, hogy készüljenek fel az esetleges áldozatok érkezésére.

Egyiptomban nem ritka jelenség az épületek hirtelen összeomlása: sok helyen egyáltalán nincs szabályozva a lakóházak karbantartása, így az elöregedő épületek biztonsági körülményeit sajnos nem felügyelik a hatóságok, valamint évről-évre egyre gyakoribb az illegális építkezések száma.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek