Két vonat frontálisan ütközött Görögországban, még keresik a túlélőket

A mentők kétségbeesetten kutatnak a túlélők után, miután Görögország középső részén kedd este két szerelvény frontálisan ütközött – adta hírül a CNN. 

Még keresik a túlélőket, a mentés folyamatban vanForrás: AFP/Zekas Leonidas

Legalább 32-en meghaltak és több mint 85-en megsérültek, amikor egy több mint 350 embert szállító személyvonat tehervonattal ütközött kedd este, nem sokkal éjfél előtt a közép-görögországi Tempiben, Larissa városa közelében - közölte a görög tűzoltóság.

A helyreállítási erőfeszítések és a mentés folyamatban van, de a halottak száma várhatóan emelkedni fog. A személyvonat a fővárosból, Athénból tartott Thesszalonikibe, Görögország második legnagyobb városába.

Egyelőre nem tudni mi okozta a balesetetForrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Stringer

A vonaton valószínű a hétvégi országos karneválról hazafelé tartók ültek, mivel még a hétfő is munkaszüneti nap volt a helyiek számára. A görög tűzoltóság szóvivője, Vaszilis Varthakogiannis elmondta, hogy 194 utast épségben Thesszalonikibe szállítottak, 20 embert pedig busszal szállítottak át Larissa városába. Hozzátette: a 85 sérült közül 53-an maradtak kórházban. A szóvivő szerint legalább 150 tűzoltó 17 járművel és 40 mentőautóval vesz részt a mentésben. A hatóságok szerint még vizsgálják, hogy mi okozta az ütközést.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek