Figyelem! 5,3-as erősségű földrengés volt a horvátországi Krk-szigeten

Háborog az európai kontinens. Február 16-án 10 óra 47 perc körül ezúttal a horvátországi Krk-szigeten a Richter-skála szerint 5,3-as erősségű rengés rázta meg a Földet. Azonnali károkról vagy sérülésekről még nem érkeztek hírek.

Krk a tursiták egyik kedvenc szigeteForrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy

A rengés epicentruma körülbelül 36 km-re délkeletre volt Fiumétól, és körülbelül 10 km-es mélységben történt. Emiatt valószínűleg mérsékelt rázkódást lehetett érezni az epicentrum közelében, valamint enyhe remegést Észak- és Közép-Horvátország, Szlovénia, Olaszország északkeleti részén, Bosznia és Hercegovina északnyugati részén, valamint Dél-Ausztriában. Elvileg Magyarország dél-nyugati részén is érezhető volt a rezgést.

Eddig nem érkeztek jelentések a földrengés következtében keletkezett károkról vagy áldozatokról, de nem valószínű, hogy jelentős káros keletkezhettek volna. Hosszabb ideig is eltarthat, amíg a hatóságok átfogó kárfelmérést végeznek, különösen a távoli területeken.

A következő napokban enyhe utórengések várhatók.

A tisztviselők ideiglenesen leállíthatják a közlekedési infrastruktúrát a rengészónában, hogy ellenőrizzék a károkat. A leállások során kisebb fennakadások léphetnek fel. Közműkimaradások lehetségesek, különösen a földrengés epicentruma közelében – írja a crisis24.garda.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek