Figyelem! Ausztriában ma egész nap felfüggesztik a vonatközlekedést

Az osztrák vasúttársaság (ÖBB) tájékoztatása szerint november 28-án, hétfőn 24 órás munkabeszüntetés lesz náluk. Hétfőn 0-tól 24 óráig az ÖBB teljes hálózatán felfüggesztik a vonatközlekedést. Az ÖBB pótlóbuszokat sem szervez. Az Ausztria felé, felől utazóknak azt javasolják, hogy feltétlenül tájékozódjanak az ÖBB és a MÁV utastájékoztatási felületein, illetve ügyfélszolgálatainál, írja sajtóközleményében a MÁV.

Forrás: mavcsoport.hu

MÁV-START magyar-osztrák viszonylatú és azon túlmenő nemzetközi vonatai az eredeti menetrendjük szerint, de csak Hegyeshalom, illetve Szentgotthárd határállomásokig közlekednek és onnan indulnak vissza Budapestre. A Hegyeshalom állomáson át közlekedő bécsi elővárosi vonatok osztrák területen nem közlekednek, az EuRegio vonatok ezért csak Győr és Hegyeshalom között járnak. A Hegyeshalomból induló bécsi elővárosi vonatok is a teljes útvonalukon kimaradnak a menetrendből.

Az alábbi változásokra kell számítani

Budapest–Bécs nappali vonatok:
November 28-án, hétfőn Budapest és Bécs között az összes távolsági (Railjet Xpress és EuroCity) vonat csak Hegyeshalomig közlekedik.
A Záhony és Bécs közötti Hortobágy EuroCity (EC 140), illetve a Bukarest–Bécs közötti Dacia nemzetközi gyorsvonatokkal (12346, 12347) a Keleti pályaudvaron keresztül - tranzitban - utazóknak másik vonatra kell átszállniuk a Keletiben.
28-án, hétfőn a 462-es számú Kálmán Imre EuroNight csak Hegyeshalomig közlekedik, 28-án és 29-én, kedden a 463-as számú csak Hegyeshalomtól Budapestig közlekedik.

Budapest–Graz nappali vonatok:
A vasárnapi, Budapestről 16:15-kor – Szombathelyen, Szentgotthárdon, Grazon át – Ljubljanába induló Dráva InterCity (IC 310) még közlekedni fog a teljes útvonalán.
Hétfőn már csak a szlovén-osztrák határig közlekedik a Ljubljanából induló IC311-es számú Dráva InterCity.
Előreláthatóan, 27-én a Keleti pályaudvarról Grazba 8:15-kor induló Mura InterCity (IC 312) csak Szentgotthárdig közlekedik, 16:06-kor onnan indul Budapestre az IC313-as Mura InterCity.

Éjszakai vonatok:
A sztrájk érinti a Budapest és München, valamint Budapest és Zürich között közlekedő Kálmán Imre EuroNight vonatot is: Budapestről az EN462-es vonat 27-én és 28-án este csak Hegyeshalomig közlekedik, éjszakai kocsikat nem továbbít.

Ellenkező irányban, 27-én és 28-án az éjszakai kocsik Münchenből és Zürichből nem indulnak el. 28-án és 29-én reggel az EN463-as vonat Hegyeshalomtól Budapestig közlekedik.

Tájékozódási lehetőségek:

Érdeklődni az osztrák vasút (ÖBB) honlapján is lehetséges, amely ide kattintva érhető el: 

Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a MÁVINFORM Facebook oldalán, a MÁV mobilalkalmazásban, illetve információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Yettel-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek