Mától korlátozások nélkül léphetünk be a világ egyik legszebb szigetországába

Az új-zélandi kormány vasárnaptól eltörölt minden korlátozást a határain, miután 2020 márciusában a koronavírus-járvány miatt szinte teljesen lezárta az országot a beutazók előtt.

A Tekapo-tó egy a rengeteg látványosság közülForrás: Holger Detje/pixabay.com

Május elején Wellington már lehetővé tette a koronavírus ellen beoltott, vízummentességet élvező országokból érkező emberek beutazását, így az Európai Unió, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia állampolgárai is felkereshették a szigetországot.

Utolsó lépésként Wellington a vízumkötelezettséggel rendelkezők – köztük a turisták, vendégmunkások és diákok előtt is megnyitja a határokat – mondta el Stuart Nash turizmusért felelős miniszter.
Nash rámutatott: ez remek hír a turizmus és a gazdaság számára, hiszen Új-Zélandon közeleg a tavasz és a nyár, amikor rengetegen érkeznek a hűvösbe forduló északi féltekéről, hogy élvezzék a meleget.
Az ország a tengeri határokat is megnyitja, így az óceánjárók is kiköthetnek az új-zélandi partokon.

Legtöbb esetben csak oltott látogatókat fogadnak, akiknek koronavírus-tesztet is kell végezniük érkezésük, illetve új-zélandi tartózkodásuk ötödik napján.

A mintegy ötmillió lakosú Új-Zélandon több mint 1,6 millió koronavírus-fertőzöttről és körülbelül 1400 halálesetről tudni, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek