Figyelem: Órákat kell várni a magyar-szerb határátkelőhelyeken

A nyaralók és a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások miatt hosszú a várakozás a röszkei határátkelőhelyeken szombat délelőtt. A röszkei autópálya-határátkelőhelyen a személygépkocsival Szerbiába tartóknak és az onnan érkezőknek egyaránt négy órát kell várniuk. Az autóbusszal utazóknak egy-egy óra a várakozás.

Autósorok a röszkei határátkelőhelyen - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Nikola Obradovic

A röszkei közúti határátkelőhelyen, valamint a pénteken, szombaton és vasárnap 7 és 22 óra között nyitva tartó ásotthalmi közúti határátkelőhelyen mindkét irányban kétórás a várakozás.

A gyorsabb határátlépés érdekében az autósok választhatják a tiszaszigeti vagy a kübekházi átkelőt, ahol fél órát kell várni a kilépésre.

Intenzív a forgalom a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen, a személygépkocsival Romániába utazóknak és az onnan érkezőknek kétórás a várakozás. A nagylaki közúti átkelőn mindkét irányban egy, a kiszomborin fél órát kell várakozni, írja az MTI.

A tompai határátkelőhelyen a kilépő személy- és teherforgalomban 180 perc a várakozási idő, a dinamikusan megnövekedett forgalom miatt.

A Szerbiába utazók a bácsalmási és a hercegszántói határátkelőhelyet válasszák.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a www.police.hu oldal Határinfo rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók, írja a police.hu.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ha szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek