A Vezúv kráterébe zuhant egy amerikai turista, miután szelfit készített

Egy amerikai turista könnyebb sérüléseket szenvedett, miután a Vezúv kráterébe zuhant, miközben a telefonját próbálta visszaszerezni. A 23 éves férfi és családja elérte a dél-olaszországi Nápoly városa felett tornyosuló vulkán 1281 méter magas csúcsát, miután megkerülték a látogatóknak kijelölt kaput, és egy látogatók számára tiltott úton haladtak tovább – írja a The Guardian.

A Vezúv Nápolyból fotózvaForrás: Lajos Móricz/Pixabay

A helyi sajtóértesülések szerint a férfi szelfit készített, amikor a telefonja kicsúszott a kezéből, és a vulkán szájába csúszott. Ezután ő leereszkedett a kráterbe, hogy megpróbálja visszaszerezni a mobilját, de elveszítette az egyensúlyát, és néhány métert zuhant.

Az ott dolgozók azonnal a segítségére siettek, leereszkedtek a kráterbe, hogy kihúzzák. Később a rendőrök is a helyszínre érkeztek, és egy hegyi mentőhelikoptert is indítottak, hogy segítse a mentést.

A férfit a karján és a hátán keletkezett vágások és zúzódások miatt kellett orvosi ellátásban részesíteni.

A turistát és három rokonát vádemelés alá vonják, miután a rendőrség feljelentette őket lezárt terület átlépése miatt.

A csoport, amely állítólag jegy nélkül merészkedett a vulkánhoz, egy olyan utat választott, amely egyértelműen tiltott volt, mert rendkívül veszélyes.

2017 szeptemberében egy 11 éves fiú és szülei vesztették életüket, miután beleestek a Solfatara di Pozzuoli kráterébe, amely a Nápolytól nyugatra fekvő Campi Flegrei körzet 40 vulkánja egyike. Feltételezések szerint a fiú a gázgőzök miatt elájult, mielőtt beleesett a kráterbe. Szülei megpróbálták megmenteni, de a kráter összeomlott.
A Vezúv, – amely elpusztította az ókori római városokat, Pompeiit és Herculaneumot, amikor i.sz. 79-ben kitört, – Nápolyhoz és más városokhoz való közelsége miatt a világ legveszélyesebb vulkánjai közé tartozik.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek