Turisták tűntek el a viharos Égei-tengeren

Két turista eltűnt, miután erős szél és magas hullámok közepette úszni mentek a görögországi Halkidikí-félszigetnél - közölte vasárnap a helyi parti őrség szóvivője. A jelentések szerint három észak-macedóniai férfi szombaton úszni ment a tengerbe, ketten közülük eltűntek - mondta a szóvivő az állami rádiónak.

Csábítóan tiszta a tenger Halkidikí-félszigetnél, de viharos időben egyáltalán nem ajánlott vízbe menni - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

Az egyik férfit szombaton kimentették, a másik kettő keresése vasárnap is folytatódott, a parti őrséget helikopter, halászhajók és önkéntesek segítették a térségben.

A hétvégén Görögország-szerte viharos időjárás okozott gondokat.

Thászosz (Égei-tenger északi része) és Szkírosz (a Szporádok szigetcsoport legnagyobb szigete) üdülőszigetekről áradásokról érkeztek jelentések, ahol autókat sodort el a víz, továbbá pincék kerültek víz alá.

Szkíroszon földcsuszamlások miatt utakat kellett lezárni, és két hidat is elmosott a víz - jelentette az állami rádió.

Athénban és Krétán egész éjjel esett az eső. Az esőzéseket az ország számos részén üdvözölték, mivel a hosszan tartó forró és száraz időszakot követően így most csökkent az erdőtüzek veszélye. Csütörtökön a tűzoltóság arról számolt be, hogy hét nap alatt 378 erdőtűz keletkezett, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek