Hatalmas tűzvész pusztít Görögország középső részén

Folyamatosan érkeznek a repülők és a helikopterek tűzoltófelszereléssel a fedélzetükön az érintett helyszínekre Görögország középső részén, mert a tűzvész miatt több falut is ki kellett üríteni. A helyi tűzoltóság egyik szóvivője az ERT állami műsorszolgáltatónak azt mondta, hogy éjszaka némileg megfékezték a lángokat, de a veszély nem múlt el.

A tűz miatt több falut is ki kellett üríteni GörögországbanForrás: NurPhoto via AFP/Konstantinos Zilos/NurPhoto/Konstantinos Zilos

Itea kikötőváros közelében több faluból evakuálni kellett a lakosokat a tűzvész miatt hétfőn, a tőle néhány kilométerre fekvő Ámfissában pedig olajfaültetvényeket pusztítottak el a lángok. Az ERT arról is beszámolt, hogy az ország keleti részén fekvő Kranidi városában egy egész szállodát kellett kiüríteni.

A mentőhelikopterek folyamatosan oltják a tüzetForrás: AFP/Louisa Gouliamaki

Görögországban nem ritkák az erdőtüzek. Nyáron a magas hőmérséklet, a hosszan tartó szárazság és az erős szelek miatt fokozott óvatosságra intenek a meteorológusok, a mostani tüzeknél pedig az érintett települések polgármesterei nem zárták ki a gyújtogatást sem. Múlt héten bejelentették, hogy a nyár folyamán az Európai Unió több tagállamából is érkeznek tűzoltók Görögországba, hogy segítsék kollégáikat az erdőtüzek elleni küzdelemben, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek