Cápa ölt a népszerű egyiptomi fürdőhelyen

Az egyiptomi hatóságok szombaton lezárták az ország Vörös-tengeri partvidékének egy szakaszát, egy nappal azután, hogy cápatámadás oltotta ki egy osztrák nő életét Hurghada közelében. Pár nappal ezelőtt szintén halálos kimenetelű cápatámadásról számoltunk be, az áldozat akor egy férfi volt, aki több méterre kiúszott a tengerbe, a Dél-afrikai Köztársaság egyik népszerű strandján.

Hurghada és jkörnyéke nem csak a strandolók de a búvárok paradicsoma isForrás: Karim / Wikipedia

A szombati tragédia áldozata egy 68 éves nő, aki az egyik lábát és egyik karját vesztette el a cápatámadásban, nem sokkal a kórházba szállítása után pedig meghalt - közölte egy egyiptomi egészségügyi illetékes.

A partszakaszt a hatóságok három napra lezárták, és megtiltottak minden "tengeri tevékenységet", beleértve a búvárkodást, a szörfözést és a sárkányhajózást. A Hurghada előtti vizekről a halászhajókat is kitiltották.

Egy internetre felkerült videó szerint, ami egy mólóról készült, a cápa a parthoz viszonylag közel támadta meg a nőt.

A mólón állók egy kötelet próbáltak a nő felé dobni. Az azonban nem derült ki, hogyan tudott a nő a partra jutni.

A cápatámadások az utóbbi években viszonylag ritkák voltak Egyiptom Vörös-tengeri partvidékén. 2020-ban egy fiatal ukrán fiú karját, egy egyiptomi idegenvezető pedig lábát vesztette el egy cápatámadásban. 2010-ben cápatámadás ölt meg egy európai turistát és további cápatámadásokban sérült meg több turista a Hurghadával szemben fekvő Sarm es-Sejknél, írja az MTI.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek