Már nem csak strandolni és búvárkodni lehet Egyiptom népszerű üdülőhelyén

Kulturális látnivalóval bővültek a tengerparton nyaraló turisták szabadidő-lehetőségei Hurgáda egyiptomi üdülőhelyen, ahol szombaton felavatták a régi korok emlékeit bemutató Hurgádai Múzeumot. A 10 ezer négyzetméteres komplexum bevásárló- és szórakoztatóközpontot is magában foglal, 3000 négyzetméteres emeleti szintjén mutatják be a vörös-tengeri térség raktáraiból, illetve azon túlról származó régiségeket, szám szerint 1791 darabot, melyek között négy, jó állapotban fennmaradt múmia is található.

Mostantól a Vörös-tenger búvárparadicsomában az ország kulturális örökségét is megismerhetik a turistákForrás: Marc Ryckaert (MJJR)/Wikipedia

Musztafa Kemal Madbúli miniszterelnök reményei szerint a múzeum átadása lökést ad a kulturális turizmusnak is a most még leginkább a strand- és búvárturizmustól függő térségben.

"A 12 folyosón 41 üvegvitrinben kiállított tárgyak egy része kiemelten foglalkozik az ókori szépségápolással, de láthatók emlékek a modern egyiptomi királyság idejéből is" mondta Mohamed Emam, a múzeum igazgatója.

Az üdülni és búvárkodni érkező turisták immár megismerkedhetnek az ország történelmével és kulturális örökségével is. Rövidesen hasonló múzeum nyílik Egyiptom másik nagy vörös-tengeri üdülőhelyén, a Sínai-félszigeten fekvő Sarm es-Sejkben is – írja az MTI. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek