Felszállás közben kigyulladt, majd lezuhant egy hőlégballon Vál és Kajászó között

Egy ember meghalt, hárman megsérültek szombat délután Vál és Kajászó között, miután kigyulladt és lezuhant egy hőlégballon – írja az MTI a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye alapján. A mentőszolgálat tájékoztatása szerint az életben maradt ballonosok súlyosan megsérültek.

Szabó-Bisztricz Anett a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a hőlégballon felszállás közben gyulladt ki. Három ember ki tudott ugrani az emelkedő ballon kosarából, egy azonban nem. Őt a lezuhant hőlégballon közelében találták meg.

Az esethez az érdi, a pusztaszabolcsi és a székesfehérvári hivatásos, valamint a váli önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik egy kukoricásban találták meg a kosár és a ballon égő maradványait, és egy vízsugárral oltották el a lángokatForrás: Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados / Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Győrfi Pál az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta, hogy hat mentőegységet riasztottak az esethez. A sérültek, egy férfi és két nő, testfelületük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett, őket Győrbe, Székesfehérvárra és a fővárosba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központba (Honvédkórház) szállították. A negyedik sérült személyazonosságának megállapítása folyamatban van, nála csak a halál tényét tudták megállapítani a mentősök – fogalmazott a szóvivő.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek