Több mint 130 utassal a fedélzetén lezuhant egy utasszállító Kínában

Lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép hétfőn a dél-kínai Kuanghszi tartományban, több mint 130 utassal a fedélzetén – jelentette több kínai állami sajtóforrás. A China Eastern Airlines kínai légitársaság Boeing 737-es típusú utasszállítója Kunmingból tartott Kantonba (Kuangcsou), amikor lezuhant.

A fotó illusztrációForrás: N509FZ/Wikipedia

A kevesebb, mint kétórás útidejű járaton közlekedő gép a VariFlight repülési információkat nyújtó platform adatai szerint 8800 métert meghaladó magasságban repült, amikor a felszállás után egy órával hirtelen a repülési magasság alá ereszkedett, és a sebessége is csökkent. Percekkel később kapcsolata megszűnt a földi irányítóközponttal.

A gép hegyoldalba csapódott, ahol ennek nyomán tűz ütött ki. A kínai állami hírcsatornákon közzétett, a környéken készült amatőr felvételeken a hegyoldalról felszálló sűrű füst látható. A helyi hatóságok közlése szerint a tüzet már sikerült eloltaniuk a helyszínre érkező tűzoltóknak. Egyes felvételeken a gép leszakadt darabjai láthatóak, melyeket a becsapódás helyszínének környékén találtak meg.

Az MTI legrissebb híre szerint a Kantonba (Kuangcsou) tartó gép fedélzetén 132 ember utazott, a balesetnek nincs túlélője.

A Global Times című kínai lap információi szerint a balesetet szenvedett repülőgép hat és fél éve közlekedett. A lap az internetes kiadásában rámutatott: február 19-ig a kínai polgári légi közlekedésben a százmillió órát is meghaladta a biztonságos repülési idő, ami világszerte rekordnak számított.  Kínában utoljára 2010-ben történt halálos kimenetelű légi baleset: akkor az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban zuhant le gép, 44 ember halálát okozva, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek