Ezt a repülőteret szavazták meg az utasok a legjobbnak Európában

Az utasok választották meg Európa legjobb repülőterének az olaszországi, egészen pontosan a bergamói Il Caravaggio repülőteret, amit Orio al Serio néven is emlegetetnek. Az Airport Service Quality Award az egyik legrangosabb díj, amelyet a világ legjobb reptereinek ítélnek oda, az utazók elégedettségét véve alapul.

Milánó körzetében található a kiemelt reptérForrás: Milan Bergamo Airport/Facebook

Bergamo magasan nyert, nemcsak az utazóknak nyújtott szolgáltatások magas minősége miatt, hanem a Covid-19 elleni intézkedések profi alkalmazásáért is. Valójában még a "Legjobb higiéniai intézkedések" díjat is a bergamói II Caravaggio kapta. A fő szempontok az utasszolgáltatások, legjobb utazási élmények, biztonsági rendszerek és koronavírus elleni intézkedések voltak.

Az Il Caravaggio nemzetközi repülőtér Bergamo központjától 5 km-re, Milánó központjától pedig körülbelül 50 km-re található, és a harmadik legnagyobb olasz repülőtérnek számít az utasok számát tekintve. A Milánó-Malpensa és Milánó-Linate repülőterekkel együtt szolgálja ki a milánói repülőtér-hálózatot, amelyen évente több mint 49 millió utas fordul meg.

A díjat 370 000 utas megkérdezése alapján ítélték oda.

Erre a reptérre általában alig két óra alatt érkeznek meg az utasok a legfőbb európai úti célokról. A tíz fő európai útvonal ami pedig innen jön-megy: a London-Stansted, Barcelona- El Prat, Brussels-Charleroi, Madrid, Dublin, Valencia, Paris-Beauvais, Bukarest, Vilnius és Manchester. Innen két olasz város érhető el, Bari és Cagliari – írja a siviaggia.it.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek