Izland minden korlátozást eltörölt, visszatérnek a pandémia előtti időszakhoz

Az összes beutazási szigorítást eltörölték a mai nappal, azaz február 25-től Izlandon, ahogy a rövidített nyitva tartási időt és a rendezvények létszámának korlátozását is.

Izland füves tetejű házikóit is újra megcsodálhatják a turistákForrás: Andrew Mayovskyy/Shutterstock

Ez azt jelenti, hogy mostantól nem szükséges az utazás előtt vagy határon teszteltetni, illetve oltási igazolás és regisztráció nélkül is be lehet utazni az országba. Megszüntették a karanténkötelezettséget, és a Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint az országba történő belépés követelményei visszatértek a pandémia előtti állapothoz – írja a a turizmus.com a Reuters cikkére hivatkozva.

Az izlandi egészségügyi minisztérium közleménye szerint a koronavírus-járványból a lakosság Covid-19 elleni széles körű ellenálló képessége jelenti a kiutat. Ennek elérése érdekében minél több embernek szükséges lenne átesnie a betegségen, mivel az oltások ehhez nem elegendőek, akkor sem, ha jó védelmet nyújtanak a súlyos lefolyású betegséggel szemben.

Az ország ezzel összhangban tehát megszüntetett minden járványügyi korlátozást, amely többek között a nyitva tartási időre és a rendezvények maximális létszámára (200 fő) is vonatkozott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek