Izland forrongó vulkánja előtt készít önarcképeket ez a művész

Anna Isabella Christensen fotóművész a természet csodáinak háttere előtt készített önarcképekre specializálódott. Amikor túrázni indul, mindig magával viszi a kameráját, majd ha megérzi az inspirációt az alkotásra, előveszi a fotózáshoz előkészített ruháját. Ez a gyakorlat számos csodálatos felvételt eredményezett az északi fénnyel, egy hatalmas vízeséssel, vagy a lassan úszó jéghegyekkel a háttérben. A fotókat mind megnézhetjük a honlapján. De ami az izlandi vulkánkitörésnél készült, kiemelkedik a többi közül.

Ahogy korábban írtuk, a Reykjavík közelében lévő Fagradalsfjall vulkán március 19-én, 800 év szunnyadás után felébredt, és kitört.

Christensen már több hónapja Izlandot járta, amikor az esemény elkezdődött. Emberek ezrei zarándokoltak a helyre naponta, és rengetegen dokumentálták az eseményt, Christensen azonban valami mást keresett. A vulkán erejétől inspirálva 25 alkalommal tért vissza, hogy lenyűgöző önarcképeket készítsen.

Estéket töltött a láva közelében az izzásától lenyűgözve. Ahogy Instagram-oldalán is írta, az esti időszak azért is volt alkalmas a megkomponált fotók elkészítésére, mert ilyenkor nem voltak tömegek a helyszínen. Biztonságos távolságban maradva a lávától, fényképezőgépét egy állványra helyezte és  időzítőt állított be; így kísérletezett a különféle kompozíciókkal.

„Minden alkalommal olyan hideg volt, hogy a fotózás előtt készítenem kellett egy csomó tesztfelvételt, hogy megtaláljam a legjobb kompozíciót. Teljesen biztosnak kellett lennem abban, hogy most már felvehetem a ruhámat, mivel a hideg miatt csak nagyon korlátozott ideig pózolhattam."

Ez a sorozat a régi sérelmek elengedéséről és az újjászületésről szól – egy gyógyító tűzről, amely eltávolít mindent, ami már nem szolgál minket, hogy szabadon élhessük azt az életet, amit élni akarunk. Ezt éreztem, miközben ott töltöttem az időt a vulkán peremén – ez egy új kezdetnek tűnt, és még néhány új döntést is hozott számomra. Remélem, hogy mások is érezni fogják ezt az átalakító energiát, amikor a fotóimat nézik. Remélem, erőt és bátorságot adnak majd" - írta művész.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek