Videó: 400 éves tölgyfa borult egy családi házra

Egy hatalmas, 400 éves tölgyfa zuhant egy angliai családi ház tetejére péntek reggel az Eunice vihar közepette, írja a bbc.com. Sven Good a szülei házában dolgozott az essexi Brentwoodban, amikor "nyikorgást, majd egy hatalmas robbanást hallott". Pillanatokkal később a fa több helyiséget áttört, jelentős károkat okozva az ingatlanban. Miután elhullajtottak néhány könnycseppet, a család Good elmondása szerint valami nagyon brit dolgot tett: elment a kocsmába.

Az előkertben lévő védett őstölgy korábban nem mutatta az instabilitás jeleit. Good konferenciahíváson volt, amikor előbb erős szelet hallott, utána nyikorgást, majd óriási robajt. Az egész ház megremegett. Barátnője, aki egy másik szobában dolgozott, azt hitte, hogy csak az ablak tört be. A fa kiszakította a tető egy részét, és súlyosan megrongált több helyiséget az első emeleten és a földszinten. Összetört Good autója is, amelyet előző este a viharjelzések miatt aggódó édesanyja unszolására parkolt arrébb. "Ironikus módon, ha ott hagytam volna, ahol eredetileg parkoltam, nem esett volna baja" – mondta.

Kint álltunk és néztük, mit művelt a házunkkal a vihar, az apámnak könnybe lábadt a szeme. Aztán egy nagyon brit dolgot csináltunk, és azt mondtuk: igyunk egy sört kocsmában! A pénteki nap azzal telt, hogy a fontos tárgyakat kiszabadították a romok közül, de a fa ott marad, ahol landolt. A család visszaköltözött a ház azon részeibe, amelyek megúszták a károkat – igaz, védősisakokkal. Jelenleg várják az építészmérnököt és a biztosítójukat a kár mértékének felmérésére.

Címlapkép forrása: screenshot/https://www.bbc.com/news/uk-england-essex-60440429

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek