Lángokban állt a 25 méter magas templomtorony Ajkán

Kigyulladt és kiégett a római katolikus templom tornya Ajkán, a tósokberéndi városrészen szombat este, a hírt megerősítette Szolgainé Soós Gabriella megyei katasztrófavédelmi szóvivő. A tüzet nagy erőkkel oltották el az ajkai hivatásos tűzoltók – írja a veol.hu.

Az épület üres volt, így nem lehet tudni, mitől keletkezett a tűz. A szóvivő vasárnap reggel közölte, teljesen kiégett a 25 méter magas és hat méter átmérőjű torony. Szakértők bevonásával tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálják az okot.

Bakos Frigyes római katolikus esperes a veol.hu megkeresésére elmondta, hogy tudomása szerint a tüzet egy futár vette észre, aki értesítette a tűzoltókat, melyről ő szombat este 20 óra körül a kántortól értesült, és természetesen azonnal odamentek. Az esperes szerint a kárt még megbecsülni sem lehet, az épület műemlék, viszont a toronyban lévő három harang megmaradt. Arról, hogy mitől keletkezhetett a tűz, elképzelése sincs. Az épületbe nem lehet bemenni, így azt sem lehet tudni, hogy ott milyen károk keletkeztek. 

A helyiek döbbenten állnak a történtek előtt, nagyon sajnálják az épületet, remélik, mielőbb helyre lehet állítani, és természetesen mindenben segítenek, amiben tudnak. A templomnak volt biztosítása, a kár – melynek nagysága jelenleg még nem ismert – egy részét abból tudják majd fedezni. 

(Címlapkép forrása: YouTube.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek