Megvadult kutya végzett pusztítást a szennai skanzen juhai között

A hatóságok álláspontja szerint nincs meg az a kutya, amelyik birkákat marcangolt szét a szennai skanzen területén, pedig az ügyet egyre nagyobb figyelem övezi - írja a sonline.hu. A múlt héten szökött be a vérengző eb a falumúzeum területére, és az akolba szorított juhokra támadt. Öt anyajuhot és egy kost támadott meg. A biztonsági őr megpróbálta elzavarni, de nem járt túl nagy sikerrel. Két állat azonnal kimúlt, de a többit is el kellett altatnia a kiérkező állatorvosnak.

Forrás: sonline.hu

A kutya nem volt ismeretlen a skanzenben dolgozók előtt, miután december elején már rátámadt két vemhes anyajuhra. A decemberi támadás után a rendőrség a jegyző hatáskörét állapította meg, ám az eljárást december közepén megszüntették, mert a csatolt dokumentumokból nem derült ki sem az eb tartási helye, sem a gazdája kiléte. A skanzen ezután téliesített helyet biztosított a nyájnak, azonban ez nem a remélt védelmet jelentette, hanem a behatolónak kedvezett, mert a kutya sarokba tudta szorítani a birkákat.

A hírportál megkereste a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát, tőlük azt az információt kapták, hogy az ügyben nem merült fel bűncselekmény és szabálysértés gyanúja, legfeljebb az ebtartás szabályainak megszegése. Ebben a körben a jegyző az illetékes. Utolérték Horváth László főjegyzőt, aki azt mondta, hogy megtörtént a feljelentés, de a rendőrségtől még nem kaptak visszajelzést. 

Ezek is érdekelhetnek