Életét vesztette az utazó, aki kenuval próbálta átszelni az Atlanti-óceánt

Holtan találtak a tengeren a 75 éves francia kalandort, Jean-Jacques Savint, aki megpróbált átevezni az Atlanti-óceánon. Az utazó egyébként 2019-ben már teljesített egy hasonló küldetést, de mint Facebook-oldalán olvasható, "sajnos ezúttal az óceán erősebb volt". 

Savin két vészjelző rakétát lőtt ki csütörtök este, pénteken azonban már holtan találták az utazót a felborult kenuban a portugál tengerészeti hatóságok az Azori-szigeteknél. Halálának pontos körülményei egyelőre nem ismertek.

Savin még májusbanForrás: AFP/Philippe Lopez

Az egykori katonai ejtőernyős a múlt héten még libamájjal és pezsgővel ünnepelte a 75. születésnapját a tengeren. A férfi január 1-jén indult útnak a dél-portugáliai Sagresből, azzal a céllal, hogy egyedül keljen át az óceánon. Szerdán a Facebookon azt írta, hogy erős szél fújt, ami mintegy 900 kilométerrel meghosszabbította az útját, és hozzátette, hogy gondok adódtak a napelemekkel is, de hozzátette, hogy követői megnyugodhatnak, mert nincs veszélyben. Mint írta, azt tervezi, hogy kijavítja a problémákat, miután megérkezett Ponta Delgada "gyönyörű kikötőjébe", az Azori-szigetek fővárosába.

Szintén májusban a franciaországi Lege-Cap-Ferret-benForrás: AFP/Philippe Lopez

Savin úgy tervezte, hogy körülbelül három hónapot tölt a 8 méteres kenujában, amelyet "barátjaként" emlegetett. 2019-ben egy hordó alakú narancssárga kapszulában kelt át az Atlanti-óceánon. 4500 kilométert tett meg kizárólag a tengeri áramlatok segítségével, utazása akkor 122 napig tartott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek