Gumimatraccal vág neki az Atlanti-óceánnak egy magyar férfi

Az index.hu számolt be arról, hogy egy tatabányai férfi, aki még nem akarja felfedni kilétét, azt tervezi, hogy idén nyáron egy speciális gumimatraccal szeli át az óceánt. Az Adriai-tengerről a Földközi-Tengeren át szeretne kijutni az Atlanti-óceánra, ahonnan egyenesen New Yorkot célozza meg.

A kép illusztrációForrás: efes/pixabay.com

Az expedíció egyik szponzorának, a Minerva Kiadónak az ügyvezetője, Dési Péter mesélt az index.hu-nak a több mint kalandosan hangzó utazás részleteiről. Mint elmondta, a vállakozó szellemű férfi a Splittől mintegy 40 kilométerre fekvő, Adria-parti Rogoznicából indul, ahonnan a számítások szerint nem több mint 120-130 nap alatt jut el New York-ig.

A matrac egy kicsit felszereltebb lesz, mint a hagyományos nyaralási kellék. A közlekedési eszköz két egységből áll majd: egy nagy, hatszemélyes, szabványos anyagú gumimatracból, valamint egy kisebb, fekvésre és evezésre alkalmas részből. A kettőt egy karbonból készült keret köti össze.

A nagyobb gumimatrac nappaliként, konyhaként és kamraként funkcionál, itt lehet pihenni és enni, itt kapnak helyet az élelmiszerek és a leengedhető kormány, itt lehet tárolni a mentőszigetet, a műszaki felszereléseket és a tartalék ruhákat. A kisebbik matracon, vgayis a "dolgozószobán" hason fekve, kézzel lehet majd evezni.

GPS, radar és egy kombinált műszer biztos lesz a matracon, a kapcsolattartáshoz rendelkezésre áll műholdas és VHF-rádió, az ezekhez szükséges antenna, meg egy radarvevő, ami valószínűleg az árbócra kerül, mert az is lesz a matracon, illetve „két zászlórúdszerűség is, az egyik csúcsán lámpával". A technikai eszközök működéséhez szükséges áramot akkumulátor illetve napelem fogja biztosítani.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek