Kihalás szélén lévő tigrisfaj példányát lőtték le egy amerikai állatkertben

Lelőttek szerdán este egy amerikai állatkertben egy ritka maláj tigrist, amely megragadta egy takarító rácson át bedugott karját, és azt nem is akarta elengedni - írja az MTI. A beszámolók szerint a takarító egy külsős cég alkalmazottja volt, aki engedély nélkül, egy külső kerítést megkerülve ment oda a floridai Naples-ben lévő állatkert egyetlen tigriséhez, amely beleharapott a karjába, húzta befelé a kifutóba, és a kiérkező rendőrök minden erőfeszítése ellenére sem engedte el. Egy seriffhelyettes végül lelőtte a nagymacskát, hogy kiszabadítsa a fiatal férfit.

Feltételezések szerint a takarító, akit súlyos sérüléssel szállították kórházba mentőhelikopterrel, meg akarta simogatni vagy etetni a ragadozót. A naples-i állatkert hangsúlyozta, hogy a külsős takarítóknak nincs felhatalmazásuk odamenni az állatkarámokhoz, azok takarítása nem rájuk tartozik.

Az Eko nevű nyolcéves tigris 2020 elején került a floridai állatkertbe egy vadon élő tigrisek megmentésére irányuló akció keretében. Érkezésekor az állatot "fajának nagyszerű nagyköveteként" méltatták. A maláj tigrist kihalás fenyegeti, a Természetvédelmi Világalap szerint már kevesebb mint 200 egyed él belőle a vadonban.

 A címlapkép illusztráció, forrása: Capri23auto / Pixabay

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek