Ezek a legfrissebb hírek az Oroszországban lezuhant teherrepülőgépről

Korábban csak annyit lehetett tudni, hogy Oroszországban lezuhant és kigyulladt egy teherrepülőgép szerdán délután, hét emberrel a fedélzetén. A baleset Szibériában, Irkutszk közelében, Szibériában – Moszkvától 4200 kilométerre – történt nem sokkal azután, hogy a repülő eltűnt a radarképekről. A roncs megtalálásakormegkezdték az oltást és a mentést.

Az orosz vészhelyzeti minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készült képen orosz mentőalakulatok tagjai az áldozatokat keresikForrás: MTI/AP/Orosz vészhelyzeti minisztérium/-

Azóta kiderült az is, hogy az An-12-es típusú repülőgépnek, amely a fehérorosz Hrodna vállalaté volt, a fedélzetén tartózkodó mind a hét ember életét vesztette. A fehérorosz vizsgálóbizottság közlése szerint a személyzet hét tagja közül három fehérorosz, kettő orosz és kettő ukrán állampolgár volt. Hogy mi okozta a tragédiát, még mindig nem tudni.

A négypropelleres An-12-eseket még az 1950-es években fejlesztették ki. Több száz készült belőlük, és sok még mindig használatban van Oroszországban és a volt szovjet tagköztársaságokban, írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek