Nyolc áldozata van a milánói repülőbalesetnek, köztük Románia egyik leggazdagabb embere

Vasárnap egy privát kisrepülőgép zuhant egy üres, kétszintes irodaházra Milánótól nem messze. Az olasz RaiNews beszámolója szerint az egyik áldozat Dan Petrescu (68), ingatlanfejlesztő, Románia egyik leggazdagabb embere.

A jelentés szerint fia, Dan Stefan Petrescu (30) és felesége (65) is meghalt a balesetben, öt másik ismeretlen emberrel, köztük egy fiatal fiúval együtt. A nyomozók vizsgálatot indítottak annak kiderítésére, hogy mi okozhatta a gép lezuhanását mindössze 11 perccel a milánói Linate repülőtérről való felszállása után.

Egy ilyen Pilatus PC-12 magángéppel repültek a szerencsétlenül járt utasokForrás: Chris Finney/Wikipedia

A Pilatus PC-12 gép, amelynek tulajdonosa és egyben pilótája is Petrescu volt, a szardíniai Olbia repülőtérre tartott. Úgy gondolják, hogy a csoport családlátogatás miatt indult Szardínia felé. A tűzoltók a Twitteren azt írták, hogy a fedélzeten tartózkodókon kívül senki más nem esett áldozatául a balesetnek, amikor a kisrepülő lezuhant San Donato Milanese településen, egy metróállomás közelében. Egy közeli parkolóban ugyan több autó is lángra kapott, és vastag, sötét füstoszlop emelkedett fel, ami kilométerekkel messzebb is látható volt, de a tűzoltók eloltották, ahogy a felújítás alatt álló irodaépületben keletkezett lángot is – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek