Különleges szarvasbikát öltek meg a rendőrök egy angol kisvárosban

Órákig futkározott egy ritka, fehér szarvasbika az angliai Bootle városának utcáin vasárnap, egészen addig, amíg a rendőrség le nem lőtte. Ez annak ellenére történt meg, hogy az állatjóléti szakértők korábban felszólították a tiszteket, hogy hagyják, az állat hadd találjon haza.

A merseyside-i rendőrség arra hivatkozott, hogy bár többször próbálkoztak, nem sikerült olyan szervezetet találniuk, amely segített volna biztonságosan elszállítani a szarvast, ezért kénytelenek voltak cselekedni. Szerintük nem volt más lehetőségük, mivel a szarvas veszélyt jelentett a környékbeli autósokra és lakosokra, különösen a sötétedés közeledtével.

Az állatvédők szerint viszont lehetőség lett volna arra, hogy az állatot benyugtatózzák, biztonságosabb helyre szállítsák, majd elengedjék, de ez némi óvatosságot igényelt volna egy nyilvános helyen, nehogy a szarvas megijedjen és elrohanjon, amikor az altató lövedék eltalálja.

Az egyik állatjóléti szervezet szóvivője elmondta: „Bár a szarvasok hagyományosan erdőkben, lápokban és parkokban élnek, az Egyesült Királyságban egyre gyakrabban jelennek meg városi környezetben. Az állatok a csatornákat és a villamosvonalakat követve jutnak be a városközpontokba és onnan ki. 2019-ben például Manchester belvárosában a forgalmas Oxford Road környékén korzózott egy szarvas, de sikerült elfutnia, majd a csatornában úszva el tudott menekülni a rendőrök elől.

(Címlapfotó: Adrian howard/twitter.com)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek