Kilenc ember fulladt a tengerbe különböző francia partoknál

Kilenc ember életét követelte a viharos Földközi-tenger Dél-Franciaországban. Az áldozatok közül öten a 60-as-70-es éveikben jártak, ők Hérault-ban vesztették életüket, egy 58 és 71 éves fürdőző Bouches-du-Rhône-ban, ketten pedig Leucate egyik strandján fulladtak vízbe.

A balesetek után táblát helyeztek el a La Grande Motte strandon, Montpellier közelében, mely tiltja a tengerben tartózkodástForrás: AFP/Pascal Guyot

A Hérault-i mentőszolgálatoknak összesen 12 embert kellett kimenteniük Agde, La Grande-Motte, Marseillan, Serignan és Vias strandjain, akik közül heten menekültek meg. Bouches-du-Rhône térségében Cassisban és La Ciotatban két úszó azután fulladt meg, hogy kisodorták őket a hullámok a tengerbe.

Az esetek után a régiót narancssárga riasztás alá helyezték zivatarok, esők és árvizek miatt, a hérault-i tűzoltó- és mentőszolgálat a Twitteren figyelmeztette az embereket, hogy kerüljék az úszást. Mint írták, a változékony tengerben veszélyes a vízi tevékenység.

A mentőszolgálatok úgy vélik, a víz kellemes hőmérséklete úszásra csábítja az embereket annak ellenére, hogy a körülmények veszélyesek. "A víz meleg, az ember azt hiszi, jó buli lesz - de a víz gyorsan a nyílt tenger felé sodorja illetve lefelé húzza, és ebben úgy kimerül, hogy nincs ereje visszatérni a partra" - mondta az egyik tűzoltó.

Miután az időjárás melegebb a megszokottnál, a mentőszolgálatok szerint a vízimentőknek legalább szeptember, de akár október végéig is szolgálatban kellene maradniuk, és Hérault-ban evakuáltak is minden olyan strandot, ahol nem dolgoznak vízimentők - adja hírül a bbc.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek