Két turista meghalt, miután lezuhant egy szikláról Mallorcán

Még nem tudják pontosan, hogy amerikai vagy angol turisták voltak a balesetet szenvedett férfiak, akik a vakációjukat töltötték Spanyolország legnagyobb szigetén. Egy társaság egyik tagja vette észre az egyik holttestet a tengerben Portocolom és Cala Mitjana között, és riasztotta a segélyszolgálatokat – írja a Diario de Mallorca.

Mallorca gazdag a természeti csodákban, emiatt is a turisták paradicsomaForrás: mruizdeassin/Pixababay

A rendőrség elmondása szerint az egyik férfi testére egy barlangban találtak rá, közel ahhoz a helyhez, ahol a páros a tengerbe zuhant. Az angol nyelvterületről férfiak állítólag veszélyes sziklamászást gyakoroltak a szigeten, és 25-30 év közöttiek lehettek.

Mint Miguel Chicon, a palmai Baleár-tengeri Mentőközpont vezetője elmondta, valószínűleg hegymászók voltak, mivel cipőt viseltek, de ezt még nem tudja teljes bizonyossággal megerősíteni. Elmondása szerint mind a két férfit próbálták újraéleszteni, de már semmit sem lehetett tenni az életük megmentése érdekében.

Az első jelentések szerint egy harmadik férfi megsérült, egy negyedik pedig eltűnt, de a hatóságok megerősítették, hogy csak két ember zuhant a tengerbe – írja az Ultima Hora. A polgárőrség közölte, hogy vizsgálatot indított a tragikus halálesetek miatt, foglalta össze a hírt cikkében a The Sun.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek