Fákat csavart ki a szél, több száz viharkár történt országszerte

Mint az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közölte az MTI-vel, a vihar miatt országszerte húsz épületben keletkezett kár, családi házak, melléképületek tetejére dőltek fák, vagy a szél bontotta meg a házak tetejét. A vasárnapi és a hétfői vihar miatt eddig 448 tűzoltói beavatkozásra volt szükség.

A kép illusztrációForrás: bdavid32/shutterstock.com

Több helyen is szünetelt az áramszolgáltatás, miután a kidőlt fák elszakították az elektromos vezetékeket, kidöntötték a villanyoszlopokat. A tűzoltók és a szolgáltatók folyamatosan dolgoztak, így szinte mindenhol helyreállt az áramellátás.

Budapesten főleg kidőlt fák és letört ágak miatt riasztották a tűzoltókat: a III. kerületben a Zápor utcában, a XIV. kerületben a Csertő utcában, a IV. kerületben a Káposztásmegyeri úton és a XI. kerületben a Nándorfejérvári úton autókra, a IV. kerületi Nádor utcában úttestre, a Szent László téren vezetékre és járdára dőlt fa a hétfő éjszakai viharban.

A IV. kerületben, az Istvántelki úton egy épület bádoglemezét bontotta meg a szél, a IX. kerületben, a Nagyvárad téren egy fa kettéhasadt, és egy földszintes épület tetejére dőlt. A III. kerületben, a Római-parton távközlési vezetékeket rongált meg egy leszakadt faág - áll a közleményben.

A Nógrád megyei Ecsegen fa dőlt egy iskolára, Palotáson az Ady Endre úton családi házra dőlt egy fa. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópüspöki és Bánréve térségéből szintén sok esetben kérték a tűzoltók segítségét. Sajópüspökiben, a Rákóczi Ferenc utcában lakóházra dőlt három fenyőfa, amelyek elektromos vezetéket is leszakítottak. A Hősök terén az erős szél gyökerestül kicsavart a földből egy fát, amely rádőlt a villanyvezetékre.

Kidőlt fa és leszakadt elektromos vezeték nehezítette a közlekedést a 26-os főúton, Bánréve térségében. Bánréve Kossuth Lajos utcájába is riasztották az ózdi hivatásos tűzoltókat, ahol villanyvezetékre dőlt egy fa. Serényfalván, az Ady Endre úton egy nagy méretű fa kettétört, és megrongálta egy családi ház tetőszerkezetét. Mikóházán, a Rákóczi Ferenc utcában villanyvezetéket szakított le egy faág, amely több kerítésre rádőlt. A megye tűzoltóegységei dolgoznak a károk felszámolásán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek