Megszólalt az utazást szervező cég vezetője: Részvétét fejezte ki a busztragédia miatt

Vasárnap hajnalban szenvedett balesetet egy Horvátországból hazatérő magyar busz az M7-es autópályán. A busz Szabadbattyánnál szakította át a szalagkorlátot és egy felüljáró pillérének csapódott. A balesetben nyolc ember halt meg, negyvenen könnyebben, nyolcan pedig súlyosan megsérültek – írta az MTI vasárnap nem sokkal déli 12 óra előtt.

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu-n közölte, hogy a baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött. 

Az utazás megszervezése mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll, melynek ügyvezetője, Tamás Zoltán János augusztus 16-án, hétfőn 11 óra körül nyilatkozott először a balesettel kapcsolatban a Blikknek. Elmondása szerint, amint vasárnap értesült a balesetről, azonnal a helyszínre ment, ahol a hatóságok munkáját segítette. Hozzátette, a buszt a Tamás-busz Kft-től bérelték, amelynek ugyancsak ő az ügyvezető igazgatója. A balesetet szenvedő autóbuszt tulajdonló cégnek és az utazást szervező társaságnak is van biztosítása – fogalmazott Tamás Zoltán János.

Arról, hogy pontosan mi okozta a tragédiát, csak találgatások vannak. A hivatalos vizsgálatok még zajlanak, de egy Facebook-bejegyzés szerint, amit az egyik buszon ülő utas írt, a jármű durrdefektet kapott. A hozzászólást író utas posztját azzal kezdte, hogy felesleges a számítógépek előtt teóriákat gyártani, inkább megállni kellett volna az autósoknak és segítséget nyújtani, de ezt egy-két vezetőn kívül senki nem tette meg, inkább továbbhajtott. 

A Bors elérte a vasárnap hajnalban balesetező busz sofőrjének fiát. A balesetben nyolc ember, köztük a buszt vezető férfi is meghalt. A másik buszsofőr az édesanyját vesztette el a balesetben.

M. László fia elmondta: felháborítónak tartja, hogy egyesek kegyeletsértő módon találgatásokba kezdtek a tragédia körülményeit illetően. A busz két sofőrje alig 15-30 perccel a tragédia előtt váltotta fel egymást, Balatonlellénél álltak meg pihenni. Évek óta sofőrként dolgoztak, korábban Volánbuszt is vezettek, balesetek nélkül. A fiatalabb sofőr életben van, de az édesanyja, aki 70. születésnapjára kapta a horvátországi utat, az életét vesztette a balesetben. A fiatalember többeknek segített kimászni a roncsok közül, de neki már nem tudott – olvasható a cikkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek