Hidegfront közeledik, de azért még ne pakoljuk elő a sálat-sapkát

Vasárnapra gomolyfelhőket jelez előre a Köpönyeg.hu, melyek zavarhatják a forró napsütést. A Tiszántúlon pedig eleinte csak néhol, délutántól akár több helyen is előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati szél megélénkül, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 32-39 fok közötti, országos hőség, délen forróság várható. Másodfokú hőségriasztás érvényes lesz az egész ország területén.

Hidegfront közeledik, de megfagyni azért még nem fogunkForrás: Shutterstock.com / Grinbox

Hétfő gomolyfelhők keletkeznek a napsütés mellett, és főleg hajnalban-reggel, valamint estétől várható zivatar, zápor - nagyobb eséllyel az északi tájakon. Estétől egyre nagyobb területen erősödik meg az északnyugati szél. Néhol már viharos széllökések is lehetnek. Délután még meleg lesz, délen akár 39°C-kal.

Kedd hajnalban, reggel szórványosan alakul ki eső, zápor, zivatar, majd északnyugat felől - a többfelé erős szél hatására - csökken a felhőzet. Megérkezik a hőségzáró hidegfront: általában már csak 23-29 fok közötti értékeket mérhetünk, délkeleten lehet még 30 fok feletti maximum.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás. A Dunántúlon elszórtan alakulhatnak ki záporeső. Sokfelé lesz erős az északnyugati szél. Délután már csak 21-27˘C valószínű. Reggel néhol akár 10 fok alá süllyedhet a hőmérséklet.

Csütörtökön és pénteken napos, gomolyfelhős idő várható, de csapadékra kicsi az esély. Reggelente 15, délutánonként 29 fok körül alakulhat a hőmérséklet - írták az előrejelzésekben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek