Szonárral találták meg a fiút, aki vízibicikliről csúszott a Balatonba

Csütörtök délután, vagyis augusztus 12-én, egy szonár segítségével sikerült kimenteni azt a 15 éves fiút a Balatonból, aki egy vízibicikliről csúszott a vízbe, majd elmerült. 

A kép csak illusztrációForrás: Erika Varga / Pixabay

Azon a bizonyos napon, valamivel négy óra előtt, egy család hangos kiabálására lett figyelmes a fenyvesi strandon szolgálatot teljesítő vízimentő. A családtagok egy vízibicikliről jelezték, hogy baj van. A közelben volt az evezős mentő katamaránnal, aki fixálta a helyszínt és azonnal leriasztotta a sürgősségi mentőhajót, ami Révfülöpön állomásozott - olvasható a Sonline.hu oldalán. 

A hajó, a riasztástól számítva 16 percen belül ott volt a helyszínen, és szonárral néhány percen belül megtalálta a bajbajutott fiút. Az újraélesztést már itt a fedélzeten megkezdte a szakszemélyzet, majd kivitték a fenyvesi kikötőbe. Ott csatlakozott hozzájuk a VMSZ esetmentő autója és a légimentők helikoptere. Ez a három kiemelt egység együttesen folytatta az újraélesztést, és a helikopter elszállította a 15 év körüli fiút Veszprémbe. A hírlap információi szerint hatan tartózkodtak a vízijárműn, amikor azt kibérelték a kölcsönzőből. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek