Hatalmas robbanás történt egy német vegyi üzemben

Robbanás rázott meg egy vegyi üzemet a nyugat-németországi Leverkusenben. A detonáció a Currenta által üzemeltetett Chempark elnevezésű telephelyen történt, a hulladékégető részen. Mint az MTI hírül adta, Lars Friedrich, a Chempark gyár vezetője elmondta, hogy egy ember életét vesztette és tizenhat munkás megsérült, ketten közülük súlyosan. Négy embert eltűntként tartanak nyilván, gőzerővel kutatnak utánuk.

Füstfelhő a Chempark felettForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Oliver Berg

A Bürrig kerület környéken lakókat arra kérték, hogy tartsák zárva az ajtókat és ablakokat, a német kormány polgári védelmi ügynöksége "rendkívüli veszélyre" figyelmeztetett, a rendőrség pedig lezárta a közeli főútvonalakat - derül ki a reuters.com híréből.

Mint az express.co.uk cikkéből kiderül, a közösségi médiában megosztott képek szerint hatalmas füstfelhő volt látható még a 18 kilométerre található Kölnből is, egy közleben lakó pedig azt írta a Twitteren, hogy a házuk is megremegett Bergisch Gladbachban, amely Leverkusentől körülbelül 11 kilométerre fekszik. A robbanás okát egyelőre nem tudni, ahogyan azt sem, hogy pontosan milyen és mennyire veszélyes anyagok kerültek a levegőbe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek