Több ház is összeomlott Németországban, sokan eltűntek

Csütörtökön kora reggel a heves esőzés és árvíz miatt hat ház is összedőlt a németországi Schuld településen, mely az ország nyugati részén, Bonn térségében található. További 25 épület rogyadozik, nagyjából harminc ember hollétéről nem tudni. A helyzet átláthatatlan - mondta egy rendőrségi szóvivő az MTI híre szerint.

Az Észak-Rajna-Vesztfália területén található Alténát is elöntötte a vízForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marc Gruber

A Frankfurter Allgemeine Zeitung című lap beszámolója szerint négyen meghaltak és több tucat ember eltűnt a Schuldon végigkanyargó folyó, az Ahr áradásában. Az Ahr mentén máshol is életveszélyes állapotok alakultak ki, az árvíz több falut elzárt a külvilágtól. A napok óta tartó heves esőzés a térségben sok helyütt katasztrófát okozott. Különösen súlyos a helyzet a Wupper folyó mentén, árvíz pusztít a többi között a régió egyik legnagyobb városában, Wuppertalban. Több településen a hatóságok azt kérik a folyóparton lakó emberektől, hogy sürgősen hagyják el otthonukat és keressenek biztos menedéket.

Több járásban katasztrófahelyzetet hirdettek. Egy tűzoltó szerdán, egy másik csütörtök éjjel meghalt a mentési munkálatokban. A hosszan tartó heves esőzés jelentős károkat és közlekedési fennakadásokat is okozott. A Deutsche Bahn vasúttársaság csütörtöki figyelmeztetése szerint érdemes egész Észak-Rajna-Vesztfáliát elkerülni.

A szövetségi meteorológiai szolgálat (DWD) előrejelzése szerint az időjárási helyzet várhatóan a hét végéig alig változik. Az ország nagy részén továbbra is számolni kell azzal, hogy rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék hullhat. A szolgálat pincék és utcák elöntésére, patakok és folyók magas vízállására, földcsuszamlásokra és helyenként villámcsapás okozta károkra figyelmeztette Észak-Rajna-Vesztfália, Rajna-vidék-Pfalz és Saar-vidék tartomány lakosságát. A legnehezebb időszak csütörtök estig tarthat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek