Halálos áldozatai is vannak Csehországban a tegnapi szélviharnak

Az elmúlt időszakban alaposan megtépázta az időjárás Csehországot. Míg körülbelül két hete tornádó pusztított Dél-Morvaországban, mely hat ember életét követelte, tegnap heves esőzéssel és erős széllel kísért vihar tombolt az országban, ami két halálos áldozathoz vezetett - derül ki a startribune.com híréből.

A kép illusztrációForrás: SplitShire/pixabay.com

A rendőrség közlése szerint az áldozatok halálát egy autójukra esett fa okozta, melyet a szél csavart ki Čížová városában, Pisek város közelében. A tragikus balesetben egy férfi és egy nő vesztette életét, akik a jármű első ülésén ültek. Az autóban két gyermek is tartózkodott, akiknek a felnőttek a vihar elől próbáltak menedéket nyújtani a kocsiban. Őket sérülésekkel szállítottak kórházba.

Csehország délnyugati részén egy vasúti vágányt is kidőlt fa torlaszolt el, egy másikat pedig áradás öntött el. A helyzet jelenleg a Pilseni régió keleti részén, az Úslava és a Klabava folyó patakjain a legsúlyosabb, ahol rendkívüli árvízveszély áll fenn. A csütörtök esti vihar miatt körülbelül 33 000 háztartás maradt áram nélkül. A heves vihar több fát is kidöntött és bonyolult a forgalom Dél-Csehországban számos úton - derül ki az expats.cz hírösszefoglalójából.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek