Indiában egyszerre 18 elefánt pusztult el villámcsapás következtében

Egy 18 vad elefántból álló állományt találtak holtan Nagaonban még május 14-én, az északkelet-indiai Assam államban. Az állami tisztviselők szerint az elefántokat villámcsapás ölte meg a kandoli védett erdőrezervátumban. A hatóságokat a közelben élő falusiak riasztották, miután megtalálták az állatok tetemeit az erdőben. Az ott készült felvételeket csak erős idegzetűeknek ajánljuk megnézni. 

Himanta Biswa Sarma, asszám miniszterelnöke aggódalmát fejezte ki amiatt, hogy ilyen hatalmas számú elefánt pusztult el, és vizsgálatot rendelt el. Indiában több mint 27 000 ázsiai elefánt él, amelyeknek mintegy 21 százaléka Asszámban található. Az államban 20 év óta ez volt az első alkalom, hogy ennyi elefántot találtak egyszerre holtan.

A vadon élő elefántok száma folyamatosan fogyatkozik - illusztrációForrás: panupong lithkai/Pixabay

Az állam erdészeti minisztere, Parimal Suklabaidya is tweetelt a szomorú eset kapcsán azt írva, hogy nagyon fájt neki az elefántok halála a hatalmas vihar miatt a nagaoni Kathiatoli-hegységben. Hozzátette, hogy a tisztviselők a helyszínen vizsgálták az esetet – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek