Halálra tornáztattak egy férfit, mert megszegte a kijárási tilalmat

A 28 éves, fülöp-szigeteki Darren Manaog Peñaredondo a kijárási tilalom kezdete, vagyis 18 óra után indult el vizet vásárolni General Trias városában. Peñaredondót egy másik férfivel együtt kapták el a rendőrök, és a városháza előtti Plaza Malabonra vitték, ahol először azt mondták nekik, hogy 100 guggolást kell elvégezniük. Azonban állítólag itt nem álltak meg, és az eset kínzássá fajult, amikor a két embernek addig kellett ismételnie a gyakorlatokat, míg nem végezték azokat szinkronban, így összesen 300 guggolásra kényszerítették őket - adja hírül a theguardian.com.

Rendőrök büntetik meg a kijárási tilalmat megszegőket Antipolóban - illusztrációForrás: NurPhoto via AFP/Ryan Eduard Benaid

Családja elmondása szerint Peñaredondo másnap reggel 8-kor érkezett haza, és alig tudott segítség nélkül mozogni, mert annyira fáradt volt, mint elmondta, többször is elesett a gyakorlatok végrehajtása közben. Aznap később rohamok kezdték gyötörni, majd leállt a szíve. Próbálták újraéleszteni, de 22 óra körül meghalt.

A város rendőrfőkapitánya, Marlo Nillo Solero alezredes azt mondta, ilyen büntetést nem vezettek be, hanem csak előadásokat tartanak. A város polgármestere Antonio Ferrer azt mondta, vizsgálat folyik az ügyben. A fülöp-szigeteki kormány hétfőtől további egy héttel meghosszabbította az országos zárlatot. Az országban több mint 795 000 esetet jelentettek, és 13 425-en haltak meg a betegségben, ami Indonézia után Délkelet-Ázsiában a legmagasabb halálozási arány.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek