Használjuk ki a húsvéthétfői szép időt, mert keddtől lehülés várható

Húsvét hétfőn még ajánlott útnak indulni egy nagyobb sétára. Kerekedjünk fel a gyerekekkel, vagy a kutyusokkal egy kirándulásra, amíg be nem borul ismét az idő, mert kedd hajnalra és reggelre már esőt és havas esőt jósol a meteorológia, sőt DNy-on és ÉK-en havazás is lehet.

 A délelőtti óráktól aztán ÉNy felől csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Az ÉNy-i szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Erős hidegfronti hatás várható. Reggel 0, délután mindössze +6 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán a kezdeti napsütést követően megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan (főleg ÉK-en) hózáporok alakulnak ki. Erős marad az északnyugati szél. 5-11 fok valószínű délután.

Másnap, csütörtökön a napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg, és főleg délutántól ismét lehetnek záporok, hózáporok. Délelőtt még erős, olykor viharos lesz az ÉNy-i szél, majd délutánra-estére mérséklődik a légmozgás. Marad a 6-11 fokos maximum.

Forrás: Arno Senoner / Unsplash

Péntekre és szombatra sem ígérnek szebb időt, változóan felhős lesz a hétvége, de azért lehet többórás napsütésre is számítani. Csapadékra kicsi az esély. A délnyugati szél többfelé lesz élénk, időnként erős. 13 és 19 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek