Alagútban siklott ki egy személyvonat Tajvanon

Alagútban siklott ki egy személyvonat pénteken Tajvanon, a balesetnek legkevesebb 41 halottja és 60 sérültje van a balesetnek. Hetvenkét embert még nem sikerült kiszabadítani a vagonokból - derül ki az MTI és a reuters.com híreiből.

Forrás: AFP/Taiwan Red Cross

A vonat Tajtung városába tartott, és a Hualiantól közvetlenül északra lévő alagútban siklott ki. A CNA tajvani állami hírügynökség szerint a vonat egy tehergépkocsinak ütközött, mely egy lejtőn gurult le, miután nem volt behúzva a kézifékje. Az egyes vagonok az alagút falának csapódtak. A szerelvény nyolc vagonjában több mint 350-en utaztak. Az első négy kocsiból 80-100 embert sikerült kimenteni, de a másik négy deformálódott, és nehezen férnek hozzájuk.

Forrás: AFP/Taiwan Red Cross

A tűzoltóság korábban közleményében úgy fogalmazott "az előzetes vizuális szemle" alapján, hogy a balesetet szenvedett szerelvényben "sok ember nem mutat életjelet". A szerencsétlenség a négynapos, hagyományos helyi ünnep kezdetén történt. Caj Ing-ven tajvani elnök utasította az illetékes kormányzati szerveket, hogy minden tőlük telhető erőfeszítést tegyenek meg a mentés során. Három évvel ezelőtt is kisiklott egy vonat Tajvan északkeleti részén, a balesetben 18-an meghaltak, és 175-en megsérültek.

Ezek is érdekelhetnek