Kirándulókat vitt síelni az Alaszkában lezuhant helikopter

Szombat este Alaszkában lezuhant egy helikopter, mely síelésre érkező turistákat szállított. A pilóta és négy utas meghalt, az ötödik utast súlyos állapotban szállították az egyik anchorage-i kórházba, állapotát vasárnapra stabilizálták.

A Knik-gleccser környékeForrás: Paxson Woelber/commons.wikimedia.org

Az életüket vesztett utasok között volt az 52 éves coloradói Gregory Harms, az 56 éves cseh Petr Kellner és az 50 éves Benjamin Larochaix, szintén cseh állampolgár, valamint egy alaszkai lakos, Sean McManamy (38) és meghalt a 33 éves alaszkai pilóta, Zachary Russel is. Mint a 24.hu írja, Petr Kellner Csehország leggazdagabb embere volt, és egyben a Telenor távközlési cég tulajdonosa is 2018 óta.

Az öt utas közül hárman vendégek voltak, ketten pedig a Tordrillo Mountain Lodge idegenvezetői. Zachary Russel a wasillai székhelyű Solilla Helicopters pilótája volt. Az Eurocopter AS50-es típusú helikopter balesetének oka eddig ismeretlen, a tragédia helyszíne a Knik-gleccser közelében volt.

A szálló Anchorage-tól északnyugatra mintegy 60 mérföldre, a Judd-tónál található, a cég weboldala szerint ez Alaszka legrégebbi helikopteres sítúrákat ajánló cége, a csomagok ára személyenként 15 000 dollárnál kezdődik. A cég közleménye szerint 17 éves működésük alatt ez volt az első eset, hogy ilyen tragédia történt. A Soloy Helicopters 19 helikopterből álló flottája charter szolgáltatásokat nyújt, elsősorban Alaszkában - derül ki az alaskapublic.org cikkéből.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek