Ezek a feltételei a horvátországi beutazásnak mától április közepéig

A Horvát Köztársaság határátkelőhelyein történő átkelés április15-ig érvényes átmeneti tilalmáról és korlátozásáról szóló határozatot követően megérkeztek a legfrissebb információk a beutazás lehetőségeivel kapcsolatosban. A határozat a mai naptól, azaz április 1-től április 15-ig van érvényben. Minden olyan utas, aki állampolgárságától függetlenül az EU/EGT tagállamaiból/régióiból érkezik a Horvát Köztársaságba, és amely államok jelenleg nem szerepelnek az ún. Zöld listán, az alábbiak szerint utazhat be a Horvát Köztársaság területére.

Dubrovnik az egyik kedvenc úti célForrás: Meatle/Pixabay

1. A mintavételtől számított 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszt vagy az Európai Unióban (EU) jóváhagyott antigén gyorsteszt felmutatása. Antigén gyorsteszt és 10 napot meghaladó horvátországi tartózkodás esetén a teszt-eredmény kiadásától számított tíz napon belül ismét teszteltetni kell.
2. A COVID elleni védőoltások megszerzésére vonatkozó igazolás felmutatása, amely tanúsítja, hogy a beutazó a kétdózisú oltások esetében a második dózist, az egy dózisból álló oltások esetén az oltást már legalább 14 nappal korábban megkapta.
3. A beutazástól számított 180 napon belül elvégzett, de 11 napnál régebbi, az 1. pontban tárgyalt pozitív PCR antigén gyorsteszt felmutatása, amely igazolja, hogy a beutazó átesett a SARS-CoV-2 vírusfertőzésen, vagy orvos által kiadott igazolás arról, hogy a beutazó átesett a COVID-19 betegségen.
4. Önkéntes karantén a Horvát Köztársaságba történő beutazáskor, PCR vagy antigén gyorstesztelés lehetőségével, ha a tesztelésre nincs mód, a karantén időtartama 10 nap.

A határozat mentesíti a szülő/gondviselő kíséretében utazó hét év alatti gyermekeket a negatív teszteredmény felmutatása és az önkéntes karantén alól, amennyiben a szülő/gondviselő igazolni tudja a negatív PCR- vagy antigén-teszt eredményét, az oltás meglétét, illetve hogy átesett a COVID-19 betegségen. Minden, a Horvát Köztársaságba történő beutazás fenti feltételeinek megfelelő külföldi utasnak javasolt az előzetes regisztráció, tudtuk meg a Horvát Idegenforgalmi Közösség Magyarországi Képviselet sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek