Megérkeztek az újraindítási konzultáció eredményei

Mint a kormany.hu híréből kiderül, lezárult az űjraindítási konzultáció, melyet 528 ezer ember töltött ki. Az eredmények szerint a válaszadók 88 százaléka szerint a ma érvényes járványügyi korlátozásokat jobb fokozatosan, lépésről lépésre feloldani, mint egyszerre.

BudapestForrás: Brendan Millard/pixabay.com

A résztvevők 65 százaléka támogatja, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól, 74 százalék szerint ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között érdemes enyhíteni az este 8 óra utáni kijárási tilalmat.

Az éttermek és a szállodák nyitása ügyében a támogatottság 87, a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban 75 százalék volt. A résztvevők 58 százaléka szerint a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket vagy sporteseményeket látogathassanak, a válaszadók 79 százaléka egyetért azzal, hogy a járvány végéig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek, akiket vagy beoltottak, vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

Mint írják, az eredmények alapján készül el az újraindítás terv, melynek egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek