Szörnyű állatpusztulás történt egy vadrezervátumban

Több csimpánz, makiféle, és számtalan madár pusztult el egy vadrezervátumban a hideg tél miatt San Antonio térségében. Brooke Chavez, A Primarily Primates elnevezésű nonprofit szervezet igazgatója elmondta, hogy áramkimaradás történt hétfőn reggel hat óra körül egy 70 hektáros rezervátumban, ahol több mint 400 főemlős lakott.

Vasárnap a rezervátum munkatársai még önfeledten ünnepelték a Valentin-napot az állatokkalForrás: Primarily Primates/Facebook

Chavez szerint 12 munkatársuk önkéntesekkel együtt generátorokat, térmelegítőket, gázpalackokat és takarókat hozott a lakók megmentésére, és amikor a hőmérséklet elérte az egyjegyű szintet, a személyzet elkezdte átszállítani az állatokat a San Antonió-i Állatkertbe és egy másik, Észak-Texasban lévő rezervátumba, de ekkor már sok tetem hevert náluk.

Texas hó alattForrás: AFP/2021 Getty Images/Ron Jenkins

"Soha nem gondoltam volna, hogy az irodám halottas ház lesz, de ez történt" – mondta. "Valaki megkérdezte tőlem, hány állat pusztult el. Sok majmot, makifélét és trópusi madarat elvesztettünk. Nem tudom, hány állat pusztult el, ezt majd akkor látjuk, ha hőmérséklet emelkedik, és a hó olvadni kezd – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Ezek is érdekelhetnek