Befagytak az amszterdami csatornák, korcsolyát húztak a hollandok

  Jégkorcsolya-lázban égnek a hollandok, miután a napok óta tartó szokatlan hideg miatt befagytak az ország tavai és csatornái. Aki tehette, korcsolyát húzott, ahogy a The Guardian videóában is látható:

  "Végre egy remek ok arra, hogy kimenjünk a szabadba, és szórakozzunk egy kicsit, ha már a múzeumokkal együtt úgyis minden zárva tart" – fogalmazott egy nő a Reuters hírügynökségnek, majd elkorizott a riportertől.

  Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

  A hatóságok azonban figyelmeztették az embereket, hogy csak otthonaik közelében menjenek a jégre, és kerüljék a tömeget, hogy megakadályozzák a fertőzés terjedését. Az időjárásnak köszönhetően 2018 óta ez volt az első alkalom, hogy ismét korcsolyázni lehetett az amszterdami csatornákon, de az ország kisebb tavai is megteltek a fakutyázókkal, korizókkal vagy csak a cipőjükben csúszkálókkal – tette hozzá a BBC. 

  Forrás: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou/NurPhoto/Nicolas Economou

   

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!